Taloushallintoliiton uutisia

  • Kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluiden liikevaihto kasvoi vuoden 2023 tammi–kesäkuussa 8,7 prosenttia vuodentakaisesta. Ensimmäisellä neljänneksellä kasvua oli 10,1 prosenttia ja toisella neljänneksellä… The post Toimialan liikevaihto jatkaa hyvää kasvuaan appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Kysyimme kahdelta tradenomiopiskelijalta ja yhdeltä merkonomiopiskelijalta, miten työharjoittelu on vaikuttanut heidän osaamisensa ja ammatti-identiteettinsä kasvuun. Taloushallinnon työharjoittelukirjoitussarjan kolmannessa osassa ääneen pääsevät alan opiskelijat. The post Harjoittelun aikana saatu tuki kasvattaa osaamista appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Kyselyn perusteella on selvää, että ongelma on merkittävästi pahentunut. Aiemmin ongelma vaikutti koskevan pääasiassa ulkomaalaistaustaisia asiakkaita ja asiakkaita, joilla oli maksuhäiriömerkintä. Nyt ongelma voi osua lähes mihin tahansa aloittavaan pk-yritykseen. The post Kysely: Pankkipalvelujen saatavuus vaikeutunut entisestään appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Tili-instituuttisäätiön hallitus on muuttanut TNT-pätevyyden ylläpitovaatimuksia. TNT-vaatimukset on nyt yhdenmukaistettu KLT- ja PHT-pätevyyden vaatimusten kanssa. The post Muutoksia TNT-pätevyyden ylläpitovaatimuksiin – vaatimukset yhdenmukaiset KLT- ja PHT-pätevyyden ylläpidon kanssa appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Pääomasijoittajat ry julkaisee vuosittain listan suomalaisten pääomasijoittajien kohdeyrityksistä, jotka ovat sijoittajien mukaan potentiaalisia pörssiin listautujia seuraavan viiden vuoden aikana. Tämän vuoden listalla on yhteensä 54 yritystä, jotka edustavat eri toimialoja ja kokoluokkia. Mukana on myös useita taloushallintoalan yrityksiä. The post Pääomasijoittajat ry pohtii listautujia – tuttuja nimiä joukossa appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Taloushallinnon opintoihin sisältyvä työharjoittelu tarjoaa yrityksille erinomaisen tavan uusiutua ja hankkia uutta, osaavaa työvoimaa. Harjoitteluihin liittyvän kirjoitussarjan toisessa osassa katsomme asiaa työnantajan näkökulmasta. Monetra, Rantalainen, Mediatili, Azets The post Harjoittelijoiden merkitys on työnantajille lähes korvaamaton appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Verohallinto on päivittänyt ohjeistusta yritystoiminnan keskeyttämisestä. Uusi ohjeistus löytyy Verohallinnon verkkosivuilta. Tässä artikkelissa pääkohdat ohjeesta. The post Yrityksen toiminnan keskeyttämisestä päivitetty ohjeistus appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Kiinteistöjohtamisesta ja isännöintipalveluistaan tunnettu Retta liittyi Taloushallintoliiton auktorisoiduksi jäseneksi elokuussa. Talouspalveluiden johtaja Mikael Strannin mukaan auktorisointiprosessi validoi hienosti yhtiöissä viimeisten vuosien aikana tehdyn työn ja lukuisat järjestelmäuudistukset. Strannin mukaan henkilökunta aikoo myös palata auktorisoinnin työkaluihin tasaisin väliajoin. The post Rettan auktorisointi vahvisti vuosia tehdyn työn appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Taloushallintoliiton tuottama taloushallinnon uraopas on julkaistu! Opas on työkalu opiskelijaviestintään ja alalle hakeutuville työntekijöille. The post Taloushallinnon uraopas on julkaistu appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Työharjoittelu kuuluu usein taloushallintoalan tutkintokoulutusten opintovaatimuksiin. Parhaimmillaan harjoittelujakso kehittää sekä työharjoittelijan että harjoittelupaikan osaamista ja edistää alan työmarkkinoiden toimivuutta. Taloushallintoliitto selvitti oppilaitosten, työnantajaorganisaatioiden ja opiskelijoiden näkemyksiä taloushallintoalan työharjoitteluista. The post Työharjoittelu – ensiaskel taloushallinnon työtehtäviin appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.

Alta voit kirjautua taloushallinnon ohjelmistoihin