Taloushallintoliiton uutisia

  • Kirjanpitolautakunta julkaisi perjantaina 9. toukokuuta uuden lausunnon yhtiölainallisten asunto-osakkeiden käsittelystä asuntosijoittajan tilinpäätöksessä. KILA ottaa kantaa asunto-osakesijoittamista harjoittavan yhtiön omistamien yhtiölainallisten asunto-osakkeiden hankintamenojen tasearvon päivittämiseen sekä tilinpäätöksessä annettaviin liitetietoihin. The post KILA:n lausunto yhtiölainallisten asunto-osakkeiden käsittelystä appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Taloushallintoliitto on jälleen saanut uusia auktorisoituja tilitoimistoja jäsenekseen. Liitossa on jäsenenä nyt noin 580 auktorisoitua jäsentilitoimistoa ja 56 talousosastojäsentä. The post Uusi jäseniä Taloushallintoliitossa appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Verottaja on julkaissut uuden päivitetyn ohjeen "Työmatkakustannusten korvaukset verotuksessa". Uudessa ohjeessa on useita päivityksiä työmatkakustannuksiin ja niiden korvaamiseen liittyen. The post Verohallinnon uusi työmatkakustannusten korvauksen ohje on hyvä muistilista appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Taloushallintoliitto järjestää webinaarin maaseudun yritystuista ja niiden hakemisesta 16. toukokuuta. Webinaari tähtää taloushallinnon ammattilaisen perustietojen lisäämiseen maaseudun yritysrahoituksesta. Tavoitteena on, että webinaarin myötä tilintoimisto pystyy tuottamaan parantuneella talousneuvonnalla ja ohjaamisella lisäarvoa asiakkaalle osana tilitoimiston palveluja The post Maaseudun yritysrahoitus uudistuu, tarjolla 500 miljoonaa – lisätietoa webinaaritallenteesta appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Pitääkö sijoitetun vapaan oman pääoman eri rahastoja seurata osakeyhtiön kirjanpidossa omilla erillisillä tileillä?  Verohallinto vastaa kyllä ja hyvää kirjanpitotapaa ohjeistava kirjanpitolautakunta vastaa, että ei tarvitse. The post Odotamme Verohallinnolta SVOP-ohjeistuksen päivitystä KILA:n linjan mukaisesti appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Taloushallinnon toimialanyleiset sopimusehdot TAL2018 päivitetään tämän vuoden aikana uusiin TAL2023-ehtoihin. Päivitystarpeen taustalla ovat alan liiketoiminnan kehityksen ja lainsäädäntöuudistusten tuomat muutokset, jäsenten esittämät tarpeet sekä jäsenneuvontatapauksissa esiin tulleet käytännön haasteet nykyisten sopimusehtojen soveltamisessa. The post Uudet alan yleiset sopimusehdot julkaistaan tänä vuonna – keskustelutilaisuus jäsenistölle appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Taloushallintoliitto haluaa selvittää kyselyllä, ovatko tilitoimistot ja tilitoimistojen asiakasyritykset kohdanneet verotarkastuksissa epäasiallista toimintaa viimeisen kahden vuoden aikana. The post Oletko kohdannut epäasiallista toimintaa verotarkastuksessa? Vastaa kyselyyn appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Palkkahallintoon työllistymistä ei estä puuttuva kokemus, toisen alan pohjakoulutus tai tarkkaavaisuushäiriödiagnoosi. Tämän todistavat pohjanmaalaiset siskokset Anna ja Hanna Liljekvist. He… The post Palkkablogi: Anna ja Hanna Liljekvist kannustavat hakemaan palkkahallinnon töitä, vaikka työkokemus ja pohjakoulutus puuttuisivatkin appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Kevytyrittäjien määrä jatkaa tasaista kasvuaan, kertoo Tilastokeskus. Vuonna 2022 aktiivisia kevytyrittäjiä oli jo yli 60 000 kappaletta. Tilastokeskuksen määritelmän mukaan "aktiivinen kevytyrittäjä" tarkoittaa henkilöitä, jotka ovat saaneet palkkaa tai työkorvausta laskutus­palvelun kautta vähintään kerran kalenterivuoden aikana. The post Kevytyrittäjien määrä kasvoi viime vuonna viidenneksellä appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä asetettiin konkurssiin yhteensä 687 yritystä. Vuonna 2022 vastaavana aikana luku oli 523, joten kasvua on tullut yli 30 prosenttia. Konkurssiasiamies Terhi Maijalan mukaan viime vuoden luku on kuitenkin tavallista alhaisempi. Konkurssien määrä on noussut syksystä lähtien. The post Konkurssien määrä kasvanut – miten asiakasyrityksen kanssa tulisi toimia? appeared first on Suomen […]

Alta voit kirjautua taloushallinnon ohjelmistoihin