Taloushallintoliiton uutisia

  • Lakialoite laeiksi tutkimus- ja kehittämistoiminnan menoihin perustuvista lisävähennyksistä verotuksessa etenee eduskunnassa. Lakialoite oli keskiviikkona 30. marraskuuta eduskunnan verojaoston käsittelyssä. Taloushallintoliitto jätti lakialoitteesta oman lausuntonsa. Lausunnot on koottu eduskunnan verojaoston verkkosivuille The post T&k-vähennys etenee – liitto jätti lausuntonsa appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Luottotietolaki muuttuu 1.12.2022 alkaen. Mitä muutoksesta täytyisi tietää? Asiasta Juha Sihvosen kanssa keskustelevat Jaana Jussila ja Kati Matinaho Intrumilta. The post Podcast: Luottotietolain muutokset appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Pikkujoulukausi on vilkkaimmillaan, joten on hyvä palautella mieleen henkilökunnan virkistystilaisuuksien verotuskysymyksiä niin tuloverotuksen kuin arvonlisäverotuksen näkökulmasta. The post Voiko pikkujoulujen kulut vähentää verotuksessa? appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Ehdotettujen veromuutosten tavoitteena on ohjata kulutusta ja tuotantoa korkean sokeripitoisuuden juomista vähemmän sokeria sisältäviin juomiin. The post Virvoitusjuomille uusi valmistevero appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Kaikkien organisaatioiden, joiden järjestelmissä henkilötunnuksia käytetään, pitää valmistautua muutoksiin hyvissä ajoin, muistuttaa Digi- ja väestövirasto. The post Henkilötunnus uudistuu – muutokset päivitettävä järjestelmiin appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Joskus käy niin onnellisesti, että yrittäjä saa myytyä yrityksensä ja saa siitä jopa rahaa. Lopullinen raha on usein varattu yrittäjän eläkepäivien tueksi. Meistä jokainen tietää, että eläkevakuutusmaksut on maksettu ehkä hieman niukkoina ja eläkettä ei juurikaan ole. Tuon verotiedon ilmitulo seuraavan syksyn loppukuukausina onkin sitten joillekin yllätys. Jos haluttaisiin keksiä keinoja, joilla tuota ilmiötä estettäisiin, […]
  • Luottotietolakiin tulee muutoksia 1. joulukuuta. Maksuhäiriömerkinnät poistuvat lakiuudistuksen jälkeen luottotietorekisteristä 30 päivän kuluttua siitä, kun tieto velka on maksettu ja tieto maksamisesta on rekisteröity luottotietoyhtiöön. The post Maksuhäiriömerkinnät poistuvat jatkossa 30 päivän kuluessa velan maksusta appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Sähkön myyntiin sähköön sovellettava arvonlisävero alenee määräaikaisesti 24 prosentista 10 prosenttiin joulukuun ensimmäinen päivä ja on voimassa huhtikuun loppuun 2023. Lisäksi kotimaan henkilökuljetusten arvonlisävero muuttuu nykyisestä 10 prosentista nollaverokannan alaiseksi vuoden 2023 alusta huhtikuun loppuun. The post Muista nämä määräaikaisissa alv-muutoksissa: sähkön myynti ja henkilökuljetukset appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • Suomessa on jo yli 600 auktorisoitua Taloushallintoliiton jäsenyritystä. Meillä on ilo toivottaa tervetulleeksi uusia auktorisoituja jäseniä ja myös uusia oppilaitos-​ ja talouosasto -​yhteistyöjäseniä! The post Uusia auktorisoituja jäseniä ja yhteistyöjäseniä appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.
  • OmaVerossa on tulevana viikonloppuna käyttökatko. Tietojärjestelmäpäivityksen jälkeen 21.11. OmaVeroon tulee parannuksia ja uusia toiminnallisuuksia. The post Verohallinto tiedottaa: Uutta OmaVerossa appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry.

Alta voit kirjautua taloushallinnon ohjelmistoihin